Újra a Conegliano-é az olasz szuperkupa

Szinte tökéletes játékkal, végig dominálva győzték le a Francesca Piccinini-t is bevető Busto Arsizio-t.

Már előzetesen is várható volt, hogy az Imoco Volley Conegliano nem csak, hogy ott lesz az olasz szuperkupa döntőjében, de annak toronymagas esélyese, amit bizonyított is a vicenza-i döntőben. A háromszettes mérkőzést végig dominálva esélyt sem hagyott a szuperkupára hat év után visszatérő Pillangókat.

A Conegliano már az elődöntőben is megmutatta, hogy mekkora favorit, ahol könnyed játékkal jutott túl a Savino Del Bene Scandicci csapatán, míg a Busto Arsizio csak nagy küzdelemben győzte le az előzetesen esélyesebbnek vélt Igor Gorgonzola Novarát.

A döntő pedig úgy indult, ahogy az várható volt: Congeliano-pontokkal. Paola Egonu kiváló ütései most ültek, működött a védelem, a Busto Arsizio-nak nem volt megoldása arra a tűzerőre ami a Párducoktól érkezett. A Raphaela Folie vezette védelem eszén nem nagyon tudtak túljárni, a blokkok mindig jó időben érkeztek, a lengyel világklasszis feladó, Joanna Wolosz mindig tudott valami újat hozni.

Míg a Busto Arsizio-nál Mingardi játéka volt kiemelkedő, addig a Coneglianonál a kezdő hatos öt tagja is 10 pont körül teljesített (Folie 10, Egonu 12, Adams 12, de Kruijf 9, Sylla 9), ami kitűnő bizonyítéka annak, hogy legerősebb összeállításában ezt a csapatot nagyon nehéz lesz legyőzni.

Sorozatban harmadik szuperkupa-győzelmüket szerezték meg ezzel a Párducok, akik látszólag készen állnak a tökéletes szezonra, óriási esélyekkel indulva a Bajnokok Ligájában és az olasz pontvadászatban is. A torna legértékesebb játékosa (MVP) Raphaela Folie lett, aki szenzációs centerjátékával méltán érdemelte ki a címet. Szeptember 20-án pedig kezdődnek az olasz bajnokság küzdelmei.

Olasz női röplabda szuperkupa döntő:

Imoco Volley Conegliano – Unet E-work Busto Arsizio 3:0 (25-16, 25-15, 25-15)

Fotó: legavolleyfemminile.it

Leave a Reply

%d bloggers like this: