Aggódnak a teniszezők a US Open miatt

Bár augusztus elején megindul a teniszélet, Simona Halep aggasztónak érzi a helyzetet

Nagyon sok a kérdőjel a New Yorkban augusztus 30-án, zárt kapuk mögött rajtoló US Open körül. Több top-versenyző is megfogalmazta már aggodalmait, ennek ellenére elrajtol az idei egyetlen Grand Slam torna.

A BBC Simona Halep-et kérdezte a US Opennel kapcsolatban, akivel a tavalyi wimbledoni győzelmének apropóján beszélgettek. Azt mondta, hogy nagyon nehéz lesz, és indulása annak függvénye, hogy milyenek lesznek a járványügyi intézkedések. Természetesen aggódik, hogyan lehet majd megoldani ezt a helyzetet, de egyelőre úgy fest, hogy nem lesz ott New Yorkban, bár ahogy mondja “semmi sincs kőbe vésve.” A WTA augusztus elején rendez újra versenyt, augusztus 3-án Palermo-ban kezdődik meg az idény, ahol Halep is újra ütőt ragad.

Újra éhes vagyok a sikerre, újra teniszezni és utazni akarok! Nagyon jót tett ez a “kis” szünet, ütőt nem is vettem a kezembe. Pihenni akartam, relaxálni, csupa hétköznapi dologra vágytam, mint zenét hallgatni, olvasgatni és neten lecsekkolni a híreket. Jó volt megszabadulni a sok stressztől, amivel a mi életünk jár. De most már jó lesz újra játszani!

Halep még arra is tudott időt szakítani, hogy az ütőjét, mellyel tavaly Wimbledonban nyert, azt bekereteztesse és kitegye az otthonában, hogy emlékeztesse erre a nagy sikerre.

Még egy évig én vagyok a wimbledoni bajnok, ami fantasztikus, megpróbálom kiélvezni ezt a helyzetet – tette hozzá mosolyogva.

Borítókép: wtatennis.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: