Állandóság a nőknél, sok újonc a férfiaknál

Megtartották a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását

Ma délben sorsolták ki a röplabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását: a nőknél nincs változás a tavalyi mezőnyhöz képest, ugyanis idén is az a nyolc csapat jutott a negyeddöntőbe, mint tavaly: a három olasz és török csapat mellett egy orosz és egy német csapat jutott be. A férfiaknál több újonc is van a mezőnyben, többek között a két orosz csapat is BL-újonc, a tavalyi mezőnyből mindössze három csapat maradt, nagy meglepetésre a tavalyi döntős és sokszoros győztes Zenit Kazany sem jutott be a nyolc közé.

A sorsolást a következő módon bonyolították le: a továbbjutókat két kalapba osztották, a négy legjobb csoportelső került az első kalapba, a másodikba pedig az ötödik legjobb csoportelső és a három legjobb csoportmásodik. A második kalapból húztak először, ezek a csapatok játsszák otthon az első meccset.

Lássuk a párosításokat: a nőknél az első mérkőzésen a Fenerbahce Opel Istanbul csapata játszik a címvédő Igor Gorgonzola Novara csapatával. A második párosításban a Dinamo Moszkva fogadja a Vakifbank Istanbul csapatát. A második olasz-török párosításban a Savino Del Bene Scandicci az Eczacibasi VitrA Istanbul együttesével találkozik. Az utolsó párosításban pedig a regnáló klubvilágbajnok, az Imoco Volley Conegliano Stuttgartban vendégeskedik az Allianz MTV Stuttgart csapatánál. Az első mérkőzéseket március 3-án, a visszavágókat március 12-én rendezik.

A férfiaknál az első párosításban a belga Knack Roeselare együttese fogadja a címvédő Cucine Lube Civitanova csapatát. A második párosban egy újabb olasz csapat, a Trentino Itas a lengyel Jastrzebsi Wegiel együttesével meccsel. Pádár Krisztián együttese a Fakel Novij Urengoj a Sir Sicoma Monini Perugia együttesével csap össze, akik az előző kiírásban nagy csatában maradtak alul az elődöntőben a szintén orosz Zenit Kazany ellenében. Az utolsó párosban a Kuzbass Kemerovo látja vendégül lengyel ellenfelét a Zaksa Kedzierzyn-Kozle csapatát egy másik magyarral, Baróti Árpáddal a soraiban. A meccseket szintén március első két hetében bonyolítják le.

Az elődöntőkre április elején kerül sor, amelyet majd május ötödikén követ a Berlin SuperFinal, ahol egymás után láthatjuk majd a nők és a férfia döntőit, ahogyan az már tavaly is történt.

Közben ne felejtsük el, hogy február 29-én a röplabdázást ünnepeljük, a CEV és az FIVB is a #1daymore4volleyyball elnevezéssel indított akciót, hogy népszerűsítsük a röplabdázást. Ezzel kapcsolatosan bővebb információ a CEV honlapján és közösségi média felületein. 

Képek forrása: CEV (cev.eu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: