Divat – történelem?

Ismerjék meg Zack Macleod Pinsent-et, akinek egy modern ruhadarabja sincs

Az önkifejezés különféle formákat ölthet, néha egészen elképesztő furcsaságokra vagyunk képesek, akár külsőségekben, akár cselekedeteinkben, hogy az a többség furcsálló tekintetét vonja ránk. Polgárpukkasztó öltözék, hajviselet teljesen megszokott ma már, ahogy egyre elfogadottabb a tetoválások és különféle testékszerek birtoklása is.

Mégis meglepő, amikor egy 25 éves fiatalember nem úgy akar kilógni a tömegből, hogy a modern divat csűri-csavarja, hanem egyszerűen visszaugrik az időben, és a 17-19. század divatja szerint öltözködik. Semmi modern ruha, elmondása szerint 14 éves korában elégette az utolsó farmerját is, azóta csakis történelmi ruhákban jár. És így teljesen boldog.

Tudatában van annak, hogy az emberek furcsának tarthatják (és tartják is), de ezzel nem törődik, mert ő ezt élvezi. És egyáltalán nem azért csinálja, hogy felhívja magára figyelmet, bár ennek ez a bejegyzés is ékes bizonyítéka (valamint a BBC videóriportja), egyszerűen ez az önkifejezése, így találta meg önmagát. Nagyon igaz rá a mondás, hogy ruha teszi az embert: sőt a ruha teszi igazán magabiztossá és büszkévé.

https://twitter.com/zackpinsent

Bár kap beszólásokat is, de azokkal nem törődik, teszi, amit szeret. És ezt mások is értékelik, hiszen egész komoly követői létszámmal bír, mind Instagramon, mind Facebookon. Ráadásul sokakat megihlet az öltözködése, sok rajongói rajz készül róla. És ez nem minden! Korábban csak saját magának készítette a ruhákat, de ma már egyre többen rendelnek tőle ruhát – egy igazi úri szabó lett belőle, aki nem csak hazai piacra, de még a tengerentúlra is dolgozik. Nem csoda, hogy micsoda öröm kíséri a munkáját, hiszen mindenki személyre szabva kapja az új ruháját, mindenki a maga igényei és stílusa szerint. Ezáltal Zack nem csak magának, de másnak is elhozza a boldogságot.

Akinek felkeltette az érdeklődését Zack története, a honlapján tájékozódhat.

Borítókép: bbc.co.uk

Leave a Reply

%d bloggers like this: