Rangadót nyertek a szerbek

Újabb nyolc mérkőzéssel folytatódott a női röplabdázók Nemzetek Ligája sorozata.

Immár a harmadik hét kezdődött a Nemzetek Ligájában résztvevő együttesek számára, és a csütörtöki meccsek után már tisztábban látszódnak majd az erőviszonyok, hogy kik lesznek az esélyesek a továbbjutásra.

Az időeltolódás miatt az első mérkőzések Bangkokban zajlanak ebben a körben. A házigazda thai együttes a nyeretlen Bulgária ellen hozta a kötelezőt: nagy küzdelemben, de Ajcharaporn Kongyot 30 pontjának is köszönhetően győzedelmeskedtek 6200 néző előtt. A másik mérkőzésen a Gözde Yilmaz vezette törökök ha nehezen is, de legyőzték a Dominikai Köztársaság csapatát. A dominikai szövetségi kapitány szerint a játékosai sokat hibáztak a nyitásfogadásokban, és ez kulcsfontosságú volt a meccs szempontjából.

Olaszország Hollandia ellen lépett pályára Hongkongban, szintén nagyszámú nézősereg előtt, amelyen egy szett kivételével domináltak az olaszok és így 3:1-es győzelmet arattak a fiatal holland csapat ellen. A hazaiak több, mint tízezer néző előtt verték 3:0-ra Japánt egy nehéz mérkőzésen. A kínai szövetségi kapitány, Lang Ping szerint nagyon magas szintű meccset játszottak, dicsérte a japánokat, de kiemelte azt is, hogy ez a meccs így az ő fejlődésükhöz is hozzájárul.

Kortrijkban, Belgiumban igazán pikáns csatának ígérkezett a Szerbia-Belgium összecsapás, melyet a lengyelek vártak jobb formában. A regnáló világbajnok a legjobbjait nélkülözve is 3:0-ra nyert Lengyelország ellen. A szerbek legjobbja a 19 éves ütőjátékos, Katarina Lazovic volt, aki 18 pontjával sokat tett a szerb győzelem érdekében. Malwina Smarzek a másik oldalon elmaradt a szintjétől, 19 pontja most kevésnek bizonyult. Az oroszok továbbra is küzdenek, de a győzelem ezúttal is elmaradt. A házigazda belga együttes 3:0 arányban múlta felül a tabella 15. helyére süllyedő orosz csapatot. Kaja Grobelna, a hazaiak játékosa szerint ez egy igazi meglepetés volt, hogy ilyen könnyen legyőzték az oroszokat. Csapatként teljesítettek, harcoltak egymásért, hogy hazai pályán megmutassák, mire képesek.

Germany and Brazil battle during the FIVB Volleyball Nations League game Lincoln, Neb. June 4th, 2019. Photo by Eric Francis

A legszorosabb meccset Lincolnban (Egyesült Államok) játszotta a német és a brazil csapat, amelyet kisebb meglepetésre a németek nyertek. A második szett volt sorsfordító, 31:29-es német győzelemmel, ami erőt és hitet adott nekik, hogy a meccs nagy küzdelem árán megnyerhető. Louisa Lippmann 29 pontjával és jó játékával vezette győzelemre övéit. A játéknap utolsó mérkőzését az amerikaiak játszották Dél-Korea ellen, és a vesztes első szett után felállva végül 3:1 arányban győzedelmeskedtek. A meccs után mindkét fél kiemelte, hogy az amerikai nyitások jelentették a különbséget, amelyet a koreaiak nem is tudtak igazán jól lereagálni.

Képek forrása: volleyball.world

Leave a Reply

%d bloggers like this: