Már nincs hibátlan csapat a Nemzetek Ligájában

A második csoportkör zárásaként a Dominikai Köztársaság kényszerítette térdre Amerikát.

Véget ért a második hét a női röplabdázók Nemzetek Ligája sorozatában. Nincs már hibátlan együttes, mert a tegnapi játéknapon a Dominikai Köztársaság nagyon szoros csatában legyőzte az Egyesült Államok csapatát, akik ezzel első vereségüket szenvedték el a sorozatban. A tabellát a szintén öt győzelemmel álló Törökország vezeti.

Kína újra esélyeshez méltóan játszott hazai pályán, három sima szettben legyőzve Dél-Koreát. A koreaiak az első szettben még közel tudtak maradni, utána aztán beindult a kínai henger. A vendégek edzője elmondta a meccs után, hogy Kína a világ egyik, ha nem a legjobb csapata, akit csak nagy munkával tudtak az első szettben megszorítani. Azután nagyobb sebességre kapcsoltak a kínaiak, amivel már nem tudtak lépést tartani. Stefano Lavarini azt is elmondta, hogy igyekeznek ebből a meccsből is sokat tanulni.

A másik kínai mérkőzésen Belgium 3:0 arányban győzte le Thaiföldet, három nagyon szoros szettben, Gert Vande Broek belga szövetségi kapitány elmondta, hogy az eredmény csalóka, mert ugyanígy a thaiföldiek is nyerhettek volna. Hozzátette, hogy nagyon csodálja a thaiföldiek játékát, mert olyan taktikai variációkat alkalmaznak, amelyeket máshol nem, és ezzel hozzájárulnak a sportág fejlődéséhez.

Ankarában hiába kezdett jól a német válogatott (3:0 az oroszok ellen), Japán ellen második vereségüket szenvedték el a héten. Japán viszont három győzelemmel zárta a törökországi túrát, ezzel összesítésben már hatodik. A másik véglet Oroszország, akik három vereséggel zártak Ankarában, a három meccsen mindössze egy szettet sikerült nyerniük, a hazaiak elleni utolsó meccsen esélyük sem volt, a törökök egyszerűen jobbak voltak, ahogy azt a meccs után nyilatkozó orosz játékosok elmondták.

Az apeldoorn-i csoportban Brazilia 3:0 arányban legyőzte az egyedüli nyeretlen Bulgáriát. Ivan Petkov szövetségi kapitány elmondta, hogy szomorúak a hat vereség miatt, de fontosak számukra ezek a tapasztalatok, és előre kell tekinteniük, ha meg akarnak ragadni a Nemzetek Ligájában. Hiába játszottak hazai pályán, a hollandok csak egy szoros szettet tudtak ellopni a nagy formában játszó lengyelektől. Malwina Smarzek ezúttal is csapata legjobbja volt (23 pontot szerzett). A lengyelek edzője, Jacek Nawrocki nem hitte volna, ha a hét előtt azt mondják, hogy most mindhárom meccsüket megnyerik. Nagyon boldog a győzelmek miatt, de kihangsúlyozta, hogy nyugodtnak kell maradniuk, mert az igazán nehéz meccsek most következnek.

Kép forrása: volleyball.world

A világbajnoki döntő visszavágóját játszották tegnap Conegliano-ban, ahol a házigazda olasz együttes vissza tudott vágni a szerb válogatottnak, és magas színvonalú, szoros meccsen 3:1 arányban győzedelmeskedett. Jó szervák és a jó blokkok segítették az olaszokat, Paola Egonu 32 pontjával oroszlánrészt vállalt a hazai győzelemből. Davide Mazzanti büszke a csapatára, hogy fejlődnek és igazi érettséget mutattak ezen a mérkőzésen. Sok munkájuk van még – mondta – és nem hitte volna, hogy hat forduló után ilyen jól fognak állni (harmadikak a tabellán).

Dominika az első meccsét nyerte a második héten, épp a még veretlen Egyesült Államok ellen. Nem úgy indult a meccs, hogy nagy küzdelem lesz belőle (25:10 Dominikának), de aztán hasonlóan könnyedén egyenlített az amerikai csapat. Majd két 25:19-es szett következett, így az ötödik szettre maradt a döntés, ahol a dominikaiak találtak plusz energiákat és így 15:11-re nyerték az utolsó játszmát, így a mérkőzést is.

A Nemzetek Ligája június 4-én folytatódik: Hong-Kong, Bangkok, Kortrijk és Lincoln lesz a helyszíne a harmadik hét összecsapásainak. A mai napon pedig megkezdődik a férfiak küzdelme is a Nemzetek Ligájában.

Borítókép: volleyball.world

Leave a Reply

%d bloggers like this: