Már csak az USA hibátlan

Megkezdődött a második hét a női röplabdázók Nemzetek Ligája sorozatában. Újabb négy helyszín, újabb négy csoportbeosztás következik.

Kínában elsőként Belgium csapott össze az eddig nyeretlen Dél-Koreával, akik meglepetésre nagyon könnyedén, három szettben győzték le a belga együttest. A dél-koreaiak olasz edzője szerint már látható volt a fejlődés, amelyről a legutóbbi meccs után beszélt. A másik meccsen a házigazdák nehezen belelendülve, de végül szintén nagyon simán múlták felül a thaiföldi csapatot. Lang Ping kínai szövetségi kapitány – bár elégedett a játékkal – fontosnak tartja, hogy a játékosok jól ismerjék a csapat taktikáját, hogy aztán könnyebben meglegyen az összhang.

Ankarában elsőként a németeknek sikerült a javítás, hiszen az első mérkőzésen 3:0 arányban múlták felül a harmadik vereségét elszenvedő orosz csapatot. Ekaterina Efimova, a csapat kapitánya reméli, hogy a következő meccseken jobban tudnak teljesíteni. Hanna Orthmann nagyon örül, hogy végre tudtak nyerni, még akkor is, ha a teljesítményük nagyon hullámzó és sok hibát követnek el. Az első kör után hiába állt hibátlan mérleggel az otthon játszó török csapat, a japánokat csak megszorítani tudta, akik viszont a kulcspillanatokban nem hibáztak, így 3:0-ra hozták a meccset.

A hollandiai Apeldoorn-ban elsőként Bulgária-Lengyelország mérkőzést játszottak. A meccs jól indult a bolgár csapat számára, de a második szett után nem volt kérdéses a lengyelek győzelme. Malwina Smarzek megállíthatatlan volt, 41 pontjával a sorozat eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta (39 ponttal a korábbi csúcsot is ő tartotta). A csoport másik meccsén Brazilia volt a hazai pálya előnyeit élvező Hollandia ellenfele. Hiába azonban a szépszámú nézősereg buzdítása, a hollandoknak nem sikerült legyőznie Braziliát a forduló legszorosabb meccsén. A hollandok kezdték jobban a meccset, majd a brazilok egy hosszúra nyúlt szettben egyenlítettek, a következőben át is vették a vezetést. Utána még Hollandia egyenlíteni tudott, a döntő szettet a brazilok bírták jobban és 15:11-es eredménnyel behúzták a meccset.

A nap slágermeccsét a sorozat címvédője, az Egyesült Államok játszotta a regnáló világbajnok szerb együttes ellen Conegliano-ban: nagy küzdelemben Szerbia behúzta az első szettet, viszont a második-harmadik szett amerikai dominanciát hozott. A negyedik szettre jobban felpörgött a szerb csapat, de az amerikai győzelmet már nem tudta megakadályozni. A játéknap utolsó mérkőzését a házigazda Olaszország játszotta a Dominikai Köztársaság együttesével. Az olasz csapat egy-két kisebb hullámvölgytől eltekintve a kezében tartotta a mérkőzést, amelyet végül 3:1 arányban nyert meg.

A játéknap eredményei:

Oroszország – Németország 0:3

Belgium – Dél-Korea 0:3

Bulgária – Lengyelország 1:3

Egyesült Államok – Szerbia 1:3

Törökország – Japán 0:3

Kína – Thaiföld 3:0

Hollandia – Brazilia 2:3

Olaszország – Dominikai Köztársaság 3:1

Borítókép: volleyball.world

Leave a Reply

%d bloggers like this: