Győzelem a franciák ellen a nyitányon

Nyíregyházán fogadta a magyar női röplabda válogatott Franciaországot az Arany Liga (Európa-liga) sorozat nyitányán.

Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szett elején inkább a franciák mentek az eredmény után, majd a szett végére ez a tendencia megfordult és nekünk kellett kapaszkodni. 23:21-nél még tudtunk újítani, és 23:23-ra felzárkóztunk, onnan azonban a franciák már nem engedték ki a kezükből a szettet.

A második szettben viszont már nem volt kérdés. A magyar csapat végig dominálta a szettet, a franciák pedig sokat hibáztak, több pontunkat is frnacia hálóérintésnek köszönhettük. Szakmáry Gréta villogott, már 16 pontnál járt a szett végén, melyet Miklai leütésével nyertünk, 25:16-ra. Két szett után 1:1 tehát az állás.

A harmadik szett is jól indult magyar szempontból, 9:4-nél időt is kért a franciák szövetségi kapitánya, ám a vendégek továbbra is sokat hibáztak. 14:9 után egy fantasztikus labdamenet után Bleicher Réka blokkjával szereztünk pontot, amit a közönség vastapssal jutalmazott. Pekárik Eszter előbb egy leütássel majd egy ásszal hét pontosra növelte a magyar előnyt (18:11). Itt kicsit megtört a lendület, a franciák 19:17-re zárkóztak fel, amikor Jan de Brandt, a mieink holland szövetségi kapitánya kikérte a második idejét a szettben. Utána Nagy Eszter ütése még hálót ért, így egy pontra zárkóztak a franciák, majd Németh Anett ütésével és két blokkal újra négy pont volt a különbség a javunkra. A szettet végül a csapat kapitányának, Liliom Ritának a leütésével nyertük 25:20-ra, megfordítva ezzel a mérkőzés állását.

A negyedik szett Sándor Renáta pontjaival kezdtük, majd 5:5-nél utolértek a franciák, de két blokk és egy leütés és máris újra kétpontos előnyben voltunk. A francia mester a mieink 9:6-os vezetésénél időt kért, hogy megtörje a lendületünket. Az időkérés után újabb parádés labdamenetet láthatott a közönség, több szép magyar blokkal, végül Pekárik leütésével vittük el a pontot. A két csapat felváltva szerezte a pontokat, a fránciák egy-egy szép pontjára jutott egy-egy nyitási hiba is, mi pedig a blokkokkal tartottuk magunkat. Sándor Renáta leütésével meccslabdához jutott a magyar csapat, majd Németh Anett nyitása után Pekárik nyerte meg a meccset a magyar csapat!

A magyar csapat nagyon magabiztosan, örömmel játszva tudott felülkerekedni a francia csapaton. A meccs elején Szakmáry Gréta, aztán a végén Sándor Renáta szállította a pontokat, de az USA-ban tanuló és játszó Németh Anett is fontos pontokat szerzett. Folytatás május 29-én Horvátország ellen, idegenben.

Leave a Reply

%d bloggers like this: