Bolgár összeomlás, lengyel öröm

A második fordulóval folytatódott tegnap a Nemzetek Ligája, újabb nyolc mérkőzést láthattak a négy helyszínre (Ruse, Belgrád, Opole, Brasilia) kilátogató szurkolók. Ez a kör már jóval szorosabb összecsapásokat hozott, több csapat is javított, sőt egészen kiélezett meccseket is láthatott a kilátogató közönség.

A bulgáriai Ruse-ban lejátszott mérkőzések sorát Japán és az Egyesült Államok mérkőzése nyitotta, amelyet az amerikaiak 3:1 arányban megnyertek, ám minden szettért keményen meg kellett dolgozniuk: az első szettet az amerikaiak nyerték, ám a másodikban Japán egyenlített, sőt vezetett is a harmadik szettben 20:17-re, innen fordított az amerikai csapat Haleigh Washington vezetésével és végül a negyedik szettet is behúzták. A ruse-i második meccsen a hazai pályán játszó Bulgária csapott össze Belgiummal, ahol a hazaiak 2:0-ás előnyről végül elbukták a mérkőzést, Belgium óriásit játszva szerezte meg a győzelmet. Ilka Van De Vyver a belga csapat kapitánya a mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy az első két szett során valamit nagyon nem éreztek, rossz volt az egész atmoszféra, aztán a harmadikban valami megváltozott. Ekkor megtalálták egymást és elkezdtek csapatként küzdeni. Véleménye szerint ez volt a győzelem kulcsa.

Belgrádban elsőként a hazaik játszottak Dél-Korea ellen és győztek ismét simán, ezúttal 3:1 arányban, ezzel Dél-Korea továbbra is nyeretlen. A másik belgrádi meccsen Hollandia próbált meg javítani a törökök ellen, ám a török csapat ismét kiváló játékkal győzedelmeskedett, és ezzel vezeti a tabellát. Győzelmükhöz hozzájárult, hogy 18-szor blokkolták a holland támadásokat, ami kiemelkedő mutató ebben a fordulóban.

Olaszország a lengyelek elleni hatalmas küzdelem után ezúttal simán nyert Thaiföld ellen a lengyelországi Opoléban. A második meccsen a lengyel válogatott készült javítani a németek ellen. Ahogy várható volt, óriási küzdelem zajlott a pályán: az első szettet még a németek nyerték, utána viszont a lengyelek jöttek ki jobban a küzdelemből, és minimális különbséggel nyerték a szetteket. A lengyelknél Malwina Smarzek újra villogott, 32 pontja kiemelkedő. A németeknél Louisa Lippmann 23 pontjával volt a legeredményesebb.

Brasiliában elsőként az első kör két vesztese csapott össze: az oroszoknak sikerült a javítás, 3:1 arányban legyőzték a kínai csapatot, akik csapatszinten 24 hibát elkövetve nem tudták megnehezíteni az oroszok dolgát. A játéknap utolsó mérkőzésén a hazai pályán játszó brazilok csak megnehezíteni tudták a dominikaiak számára a mérkőzést, akik viszont ezúttal is nagyszerű formában röplabdáztak, minden mutatóban a hazaiak fölé nőttek. A braziloknál hiába volt nagy formában ismét Gabi Guimaraes (29 pont), mellé a többiek nem tudtak igazán felnőni.

A Nemzetek Ligája első csoportjának küzdelmei ma újabb nyolc mérkőzéssel folytatódnak.

A második forduló eredményei:

Japán – USA 1:3

Kína – Oroszország 1:3

Bulgária – Belgium 2:3

Thaiföld – Olaszország 0:3

Szerbia – Dél-Korea 3:1

Hollandia – Törökország 1:3

Lengyelország – Németország 3:1

Brazilia – Dominikai Köztársaság 1:3

Borítókép: volleyball.world

Leave a Reply

%d bloggers like this: