Elrajtolt a Nemzetek Ligája

Hajnalban ért véget a női röplabdázók Nemzetek Ligája sorozatának első fordulója. A lejátszott nyolc mérkőzés közül öt is 3:0-ás sikerrel ért véget, a legnagyobb csatát a lengyel és az olasz csapat vívta, amely végül 3:2 arányban az olaszok javára dőlt el. A lengyeleknél Malwina Smarzek 28, az olaszoknál Indre Sorokaite 27 pontot szerzett, amivel vezetik a vonatkozó statisztikát. Smarzek kiváló formában van, ugyanis a lengyelek győzelmével nemrég véget ért Montreux Volley Masters legértékesebb játékosának választották.

Az orosz csapat mindenképpen javítani szeretne a Nemzetek Ligája idei küzdelmeiben, hiszen tavaly nyolc győzelem mellé hét vereséget szedtek össze, így a nyolcadik helyen zártak, nem léphettek tovább a legjobb hat közé. A sikeres kezdőlépést ehhez nem sikerült megtenni, hiszen az egyre jobb formát mutató Dominikai Köztársaság 3:1 arányban múlta felül az orosz csapatot.

Ha csak a nézőszámokat vesszük, a két legérdekesebb találkozó a hollandok belgrádi vendégjátéka, valamint a Brazilia és Kína összecsapása volt. A világbajnoki címvédő szerb válogatott nem hagyott semmilyen kétséget a játékerejét illetően, hiszen hazai közönség előtt könnyed 3:0-ás sikert értek el. Zoran Terzić, a hazaiak vezetőedzője látta a játékosokban a vágyat, hogy jól teljesítsenek hazai közönség előtt, bár a játékukban még sok hibát látott a játékosok fáradtsága miatt. Mindez véleménye szerint javulni fog a közös edzéseknek köszönhetően.

A forduló legjobban várt és legnézettebb (5982 néző) összecsapása a Brazilia-Kína mérkőzés volt, ami végül sima brazil győzelmet hozott. A győzelemben oroszlánrészt vállalt Gabi Guimaraes, aki 20 pontot szerzett, és igazi kapitányként vezette győzelemre övéit. A feladó Macris Carneiro jól szervezte a játékot, aminek köszönhetően végül 3:0 arányban győzedelmeskedett Brazilia.

A Nemzetek Ligája 1. fordulójának eredményei:

Belgium – USA 0:3

Dominikai Köztársaság – Oroszország 3:1

Dél-Korea – Törökország 0:3

Thaiföld – Németország 3:0

Szerbia – Hollandia 3:0

Brazilia – Kína 3:0

Lengyelország – Olaszország 2:3

Bulgária – Japán 1:3

Borítókép: volleyball.world

Leave a Reply

%d bloggers like this: