Magasan a háló fölött

Holnap rendezik a berlini Max-Schmeling Arénában a röplabda Bajnokok Ligájának a szuperdöntőjét, ugyanis itt csap össze a BL-aranyért Európa két legjobb női, és a két legjobb férfi csapata. A nőknél olasz házidöntőt rendeznek, ugyanis az Igor Gorgonzola Novara és a Imoco Volley Conegliano csap össze egymással, holnap (május 18.) 16 órás kezdettel. A férfiaknál az orosz Zenit Kazan lesz az olasz Cucine Lube Civitanova ellenfele a 19 órakor kezdődő döntőben.

A nők kűzdelmeiben mindkét olasz csapat török ellenféllel nézett szembe, a Conegliano két sima 3-0-val intézte el a Fenerbahce együttesét, míg a Novara a hazai 3-0 után, Isztambulban kikapott a Vakifbank együttesétől 3-1 arányban, így végül hihetetlen izgalmak között aranyszettben dőlt el a továbbjutás az olasz csapat javára. Így az is eldőlt, hogy nem lesz címvédés a nők Bajnokok Ligája sorozatában. A Conegliano az elmúlt két évben ott volt a dobogón, 2017-ben épp a Vakifbank ellenében maradt alul. A két csapat az olasz bajnokság döntőjében már szembekerült egymással, és a három győzelemig tartó párharcban a Conegliano 3-0 arányban győzedelmeskedett. Egy meccsen azonban minden előfordulhat.

A férfiaknál megismétlődik a tavalyi döntő, a címvédő és egyben hatszoros BL-győztes orosz Zenit Kazan ellenfele az olasz Lube Civitanova lesz, akiknek korábban már sikerült egyszer megnyerni a Bajnokok Ligáját. Az elődöntőkből mindkét csapat kettős győzelemmel jutott tovább, a Lube két 3-0-ás sikerrel könnyedén menetelt a fináléba. A kazanyiak két nehezebb meccsen verték a szintén olasz Perugia együttesét, ami jó előjel lehet a döntőre.

A szervező büszkén hirdeti, hogy az eseményre minden jegyet eladtak, így kilencezer néző tekintheti meg a helyszínen, Európa legjobbjainak összecsapását. Emellett 75 országban lesz televízión keresztül követhető az esemény, Magyarországon a DigiSport 2-ön lehet majd látni a közvetítést. Emellett interneten az EuroVolley Tv-n lehet követni az eseményeket.

Borítókép: cev.eu

Leave a Reply

%d bloggers like this: