Esti mese a Facebook-on

A közösségi médiában rengeteg olyan tartalom jelenik meg, amelyik kifejezetten káros az adott oldal használói számára, ám vannak olyan bejegyzések, amelyek kimondottan szórakoztatóak, nem beszélve azokról a kezdeményezésekről, amelyek tudatosan a jó cél érdekében hasznosítják a közösségi médiát.

Elsőként egy essexi iskola két tanítónőjének a történetét mutatom be. Laura Biagioni és Mairead Cranney esti mesét olvas fel a tanítványainak a Facbook Live-on keresztül. A gyerekek nagy része ugyanis a különböző okos kütyük előtt tölti az idejét, ezt szerette volna a két tanítónéni jó irányba terelni, és döntött az esti mese felolvasása mellett.

A szülők elfoglaltsága miatt a gyerekek többsége az esti mese nélkül feküdt le nap mint nap, a két tanítónéni ezen akart változatni. Már az első próbálkozásnál az iskola tanulóinak 72%-a nézte a mesét, a következőn már 80% fölé ment a nézettségi mutató.

A közösségi esti mese olvasás/nézés segít kialakítani egy egészséges napi rutint is. A mesét este hétkor olvassák fel, a gyerekeknek ekkor már ágyban kell lenniük. A két tanító néni nagyban épít a gyerekek interakciójára, hiszen lehet lájkolni és kommentelni is a felolvasást. Nem mellesleg a szülőket is sikerült inspirálni, mert az iskolában egyre több az olyan visszajelzés, hogy a Facebook-os estimese után még a szülők is leülnek a gyerekeik mellé még egyet mesélni.

A másik sztori pedig inkább vicces, szórakoztató. Egy apukáról szól, aki tornász lányával együtt próbál gyakorlatot elvégezni, általában kevés sikerrel, amikor viszont sikerül, óriási az öröm. A képeken és videókon az látszik, hogy az együtt töltött idő mennyire feldobja család minden tagját, kész energiabomba mindegyik. Nagyon jó látni, hogy mennyire együtt vannak, hogy mennyire élvezik ezt az egészet, amely nem szolgál mást, mint a kislány, Alex felkészülését, illetve a komoly edzések között némi kikapcsolódást. Az meg aztán külön szimpatikus, hogy Ash, az apuka is megpróbálja végrehajtani a gyakorlatokat, saját adottságainak megfelelően, és nem hagyja abba addig, amíg egy elfogadható szinten meg nem csinálja.

A @my_gym_dad nagyon hasít az Instagramon, már több, mint 350 ezer követője van az ausztrál tornász családnak, akikre még az olimpiák hivatalos insta-oldala (őket is érdemes figyelni az inspiráló történetek miatt) is felfigyelt és megosztották egyik videójukat. Nekem nagyon tetszik, amit csinálnak, ha tetszik Ti is kövessétek Alex-et és Ash-t!

Leave a Reply

%d bloggers like this: