May the 4th be with You

Május 4-e a Star Wars-fanok napja, ezen a napon elárasztják az internetet a mindenféle, a sorozathoz kötődő megszólalások, képek, videók stb. Eddig nem álltam bele ebbe az elképesztő méreteket öltött divatba, most azonban szomorú apropója van. Nemrég halt meg Peter Mayhew, aki az eredeti trilógiában játszotta Chewbaccát. A brit óriás 74 éves volt.

Volt színésztársai megható üzenetekben búcsúztak barátjuktól, a Luke Skywalker-t játszó Mark Hamill az Instagramon köszönt el barátjától:

“Egy nagy ember, még nagyobb szívvel, aki mindig meg tudott nevettetni és minidg mosolyt csalt az arcomra. Egy igaz, barát, akit nagyon-nagyon szerettem. Hálás vagyok az emlékekért, amelyeket megoszthattunk egymással. Már azáltal jobb ember lettem, hogy ismertem őt. Köszönöm Pete!”

Harrison Ford is megemlékezett a barátjáról, hiszen nagyon közel álltak egymáshoz, mind a filmekben, mind a való életben:

“Peter kedves, finom ember volt, hatalmas méltósággal és nemes karakterrel megáldva. Mindezt megfűszerezve humorával és nagyvonalúságával beépítette Csubakkába. Több mint 30 évig voltunk kollégák, társak és barátok, imádtam. Teljes szívét beleadta a karakterébe, és nagy örömet szerzett a Csillagok háborúja közönségének.”

A közösségi médiában, elsősorban az Instagramon képek százait töltötték fel emlékezve a nagyszívű óriásra, egy weboldalon szívet melengető rajzok is láthatóak, melyeken a már szintén elhúnyt Carrie Fisher is látható, amely garantáltan könnyeket csal a sorozat rajóngóinak a szemébe.

R.I.P. Peter Mayhew

 

Borítókép: https://creapills.com/

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: