Nagyobb fordulatszám a jégen

Elsőként ugrott ötfordulatos ugrást egy fiatal orosz műkorcsolyázó.

Ötfordulatos ugrást mutatott be a 12 éves orosz műkorcsolyázó, Maxim Belyavskiy edzésen. A műkorcsolyázás történetében egyedülálló esetet a sportoló Instagram oldalára töltötték fel, ahol máris közel kilencezer megtekintésnél jár a videó.

Mivel eddig még senki sem ugrott ötfordulatos ugrást, ezért a ISU-nak még nincs is az ugrás értékeléséhez szükséges pontozási rendszere.

A videót megnézve feltűnik, hogy Belyavskiy egy a hátára erősített szerkezettel végzi a gyakorlatokat, amely a tartás javításában és az ugrások pontossá tételében és kiemelésében (ebben az edző is közreműködik a szerkezet felemelésével) segíti a sportolót. Edzője a korábban orosz és belarusz színekben is versenyző valamint belarusz bajnoki címeket nyerő Sergei Davidov.

Belyavskiy tehetségét mutatja az is, hogy 2018-ban beválasztották a “Jégkorszak” (Lednikovyy period. Deti.) elnevezésű műkorcsolyázó-tehetségkutató gyerek-kiadásába, ahol a többi tehetséges fiatal műkorcsolyázóval együtt mutathatja meg nem mindennapi tudását.

Leave a Reply

%d bloggers like this: