Sportolni sosem késő

Az idős sportolók a legnagyobb hősök. Fittyet hányva az öregségre, a betegségre és minden más nehézségre, ott vannak a pályákon és játsszák szeretett játékukat. Gordon Oates-nak megadatott, hogy 85 éves kora után lett világelső a férfi teniszezők páros világranglistáján a 85+-os korosztályban.

Az angliai West-Midland-ben található Streetly település legnagyobb sztárja kétségtelenül a 87. életévében járó teniszező Gordon Oates, aki a múlt év őszén elérte a párosok között a világelsőséget és ebben a pozícióban zárta az évet, és azóta is a top10 tagja. Bár egész életében teniszezett, mert szerette a játékot, ám profinak csak az utóbbi években állt.

“Még mindig nagyon élvezem a teniszt. Úgy gondolom, hogy ez egy fantasztikus játék, és ez a legjobb az összes sport közül, ami fitten tart.” – mondja Gordon.

A tenisz mellett egyéb gyakorlatokat is végez, kondiba jár, ahol minden reggel bringázik, különböző lábgyakorlatokat végez és még húzózkodásokat is csinál. A sok gyakorlásnak és edzésnek pedig megvan az eredménye.

silver-server-b-325033-696x475
Kép forrása: https://stories.swns.com

A 2018-as esztendő hozta meg az igazi sikert számára, hiszen a Horvátországban megrendezett világbajnokságon Tom Baron-nal a párospartnerével képviselhették Nagy-Britanniát, ahol végül az elődöntőig jutottak.

Gordon heti három alkalommal teniszezik, többségében fiatalabbakkal. Azt mondja, hogy az életkor csak egy szám, és noszogat mindenkit, hogy ragadjon ütőt és játsszon. Nincs híján a humorérzéknek sem, hiszen mikor megkérdezték, hogy mennyire kell jónak lenni, azt mondta, hogy

“Nem kell kiválónak lenni, de nem baj, ha az vagy.”

Gordon a legkiválóbb példa mindenki számára, nem csak az időseknek, hanem a fiatalabbak is, hiszen ő az élő bizonyíték, hogy kitartással, sok-sok gyakorlással végül elérhető a kitűzött cél.

Leave a Reply

%d bloggers like this: