Jól csúszik

Eddig hibátlanul szerepel a magyar curling vegyespáros a norvégiai Stavangerben zajló Curling Vegyespáros világbajnokságon. Világbajnok párosunk szépen menetel az újabb szép eredmény elérése felé.

Április 20. és 27. között a norvégiai Stavanger városában rendezik meg a curlingesek vegyespáros világbajnokságát, amely már a 12. a sorban, az első vegyespáros világbajnokságot 2008-ban rendezték a finnországi Vierumäki-ben még csak 24 csapattal (közte a magyar párossal, Szekeres Ildikóval és Nagy Györggyel), míg az idei világbajnokságon már 48 csapat indul, amely jól jelzi a sportág egyre népszerűbbé válását. A vegyespárosok küzdelme a 2018-as pjongcsangi olimpia része a téli olimpiák műsorának, ahol 8 csapat küzdhet az olimpiai bajnoki címért, a legjobb nyolc csapat közé bekerülni a világbajnokságokon való jó szerepléssel lehet. Bár a 2022-es pekingi téli olimpiára még nem kezdődött el a kvalifikáció, a párosoknak nagyszerű lehetőség akár az összecsiszolódásra, akár a szükséges rutin megszerzésére. Nigéria, Szaud-Arábia, vagy éppen a magyarokkal egy csoportban lévő Guayana curlingeseinek ez a legjobb alkalom a versenyrutin megszerzésére.

A magyar párosnak, Palancsa Dorottyának és Kiss Zsoltnak viszont már nagyon komoly rutinja van, amely kiváló eredményekkel is párosul, hiszen a páros kétízben is megnyerte már a vegyespáros világbajnokságot, 2013-ban Kanadában, a sportág őshazájában tudtak diadalmaskodni újoncként, majd két évvel később, 2015-ben Szocsiban is felállhattak a dobogó legmagasabb fokára, a kettő között egy negyedik hellyel lettek gazdagabbak. A bővülő mezőnyben is jól tartják magukat, a legjobb 16-ban mindig ott vannak.

A hét csoportmeccsből négyet már megnyert a magyar páros, a következő meccsen a még szintén hibátlan Svájc ellen a csoportgyőzelem a tét. A továbbjutás már megvan, reméljük, hogy az eddig mutatott jó forma kitart és újabb magyar sikereknek örülhetünk.

Leave a Reply

%d bloggers like this: