Táncoslábú brazil a jégen – csoda a krasznojarszki Téli Universiadén

Brazil műkorcsolyázó lett a krasznojarszki Téli Universiade új kedvence, aki csupaszív előadásával belopta magát a nézők szívébe.
 
Hogyha Braziliára gondolunk, elsősorban nem a műkorcsolya jut eszünkbe a napos dél-amerikai országról. Bár volt már műkorcsolyázó olimpikonja Braziliának Isadora Williams személyében, aki brazil anyától, de már Amerikában született. Részt vett a 2014-es és a 2018-as téli olimpián is.: Szocsiban még utolsó helyen zárt, négy évvel később viszont első dél-amerikaiként ott volt a fináléban és 24. helyen zárta a versenyt. Laerte Rouen de Oliveira Lima viszont Braziliában született és ott is kezdett el korcsolyázni, nagyjából másfél éve. A University of Caxias do Sul elsőéves hallgatójának az álma valósult meg azzal, hogy nevezését elfogadták a Téli Universiadéra. Tudatosan készült rá, a közösségi médiában is aktívan dokumentálta a felkészülését, amelyet pár száz követője lelkesen kommentált és drukkolt neki.
 
Március hetedikén érkezett el a nagy nap, mikor is bemutathatta rövidprogramját, amelyet – egyáltalán nem meglepő módon – latin zenére (Stanley Black és zenekara: Malaguena) készített el amerikai edzőjével. A kűr egyáltalán nem tartalmazott nehéz elemeket, ugrást is csak kettőt, amelyeket bátortalanul, de sikeresen hajtott végre Laerte de Oliveira. Mosolyogva rótta a köröket, melyet a tánc végén a közönség óriási tapssal fogadott, hamar szívébe is zárta a fiatal brazil műkorcsolyázót, aki nem győzte megköszönni a felé irányuló szeretetet.
A gyenge produkciót hangos pfújolással is fogadhatta volna a krasznojarszki értő közönség, ám ők mégis megtapsolták a brazil fiú bátorságát, aki kemény munkája eredményeként mutathatta be a kűrjét. A közösségi média reakció is ezt mutatják: sok sikert kívánnak a drukkerek és ez az, ami igazán szívet melengetővé teszi ezeket az előadásokat.
Lássuk magát a produkciót is:
 
Borítókép: ruptly.tv
 

Leave a Reply

%d bloggers like this: