Nem akarok több politikát!!!

Fokozódik a tempó. Áder János ma kihirdette a választások időpontját, úgyhogy hamarosan megkezdődhet a senkit sem kímélő kampány. Ami természetesen úgy hiányzik mindenkinek, mint egy falat kenyér. Vagy mégse?
Nekem már most elegem van belőle. Eddig is meglehetősen apolitikus voltam, a jelen helyzet ezen szemernyit sem javított, de rontott annál többet. Egy értelmes és érző ember számára a politika egy más világ. Egy olyan világ, amibe nem akar belekerülni, de látni se szeretné. 
Őszintén megmondom, hogy a jelenlegi helyzet nem tetszik. A gazdasági részhez nem értek, lehet, hogy Magyarország tényleg jobban teljesít. De ott van mellette az oktatás és a kultúra, amelyekben nagyon rossz irányú folyamatok indultak meg. Szerintem. Ott van bennem az igény a változásra, a változtatásra. Hiába az igény, ha azt kielégíteni senki sem tudja.
Orbán és Simicska már jobban élnek, hirdeti fennen az MSZP által rendelt plakát. És én ezen nagyon felhúztam magam. Ennyire mélyre kell süllyedni egy választási győzelem érdekében? Nem is értem, hogy mit akarnak ezzel elérni. Az emberek többsége tisztában van vele, hogy a politikusok túlnyomó többsége lop, csal és hazudik. Ez késztetné a kormányoldal szavazóit, hogy átpártoljanak az ellenzékhez? Engem nem tudnának ezzel meggyőzni. Esetleg megerősíti a saját szavazóit? Azok úgyis elég eltökéltek, nincs szükségük ilyenre. A bizonytalanok megszólítására szolgálna? Az lehet az egyetlen célja.
De gondolkodjanak el, csak egy kicsit. Miért is bizonytalanok az emberek? Mert a kormányoldalból kiábrándultak, vagy az ellenzéki oldalból, és keresnének egy új alternatívát. Sugárzik a gyűlölet erről a plakátról, még akkor is, ha van igazságtartalma. És nem szavazok olyan pártra, pártszövetségre, amely a gyűlöletkeltésre épít. De ugyanígy a kormányoldalra sem, mert a négy év kormányzás alatt bőven elérték, hogy ne bízzak bennük. És ott állok két tűz között.
És erről fog szólni az egész kampány. Ki tudja jobban gyűlölni a másikat. Szívem szerint menekülnék előle. Akár messze külföldre, ahogy sok hazánkfia megtette már. Csak egy a baj. Én nagyon szeretem ezt az országot, és amíg lehet, itthon keresem a megélhetést. De ezt sem lehet a végtelenségig húzni.
Nincs jó megoldás. Nincs kire szavazni. De ha nem megyek el, akkor asszisztálok a jövőm lerombolásához. Ez a tökéletes csapda. Bár lennének tenni akaró emberek, akik nem gyűlölnek, nem ítélkeznek…

Leave a Reply

%d bloggers like this: