B.U.É.K. 2014

Nincs év vége bejegyzés nélkül. Egy évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy egy ilyen összefoglaló poszttal búcsúztatom el az évet és köszöntöm az újat. Most már nyugodtan nevezhetem hagyománynak is akár, hiszen immár másodjára írom meg a szilveszteri bejegyzést.
Nagy lépés ez a blogom életében. Már több, mint egy éve indítottam útjára, és azóta bizony sok minden történt. Ez a bejegyzés már a 108., ami az előzményeket tekintve különösen nagy szám. Egy kissé szószátyár lettem, de nem bánom. Amíg van valami értelmes mondanivalóm, addig írni fogok. Lehet, hogy egy egész regény is kijöhetett volna, ha ugyanazt a témát bontom ki hétről hétre. Egyszer próbálkoztam, de rájöttem, hogy az még nem az én műfajom. Kicsiben jobban megy. Novelláimat nagy lelkesedéssel olvastátok, ami hihetetlenül jól esett. Lehet, hogy egy karriert indítottatok el? 
Megtaláltam végre a saját hangomat. Hosszú időbe tellett, amíg végre önnön mélységeimet fel  mertem tárni, szembenézni félelmeimmel, örömeimmel, nehézségeimmel, bánataimmal. Ez adott erőt az alkotáshoz, mert akármennyire is csetlő-botló a stílusom, de alkotok, mert újat adok, valamit belőlem. És jó dolog tenni valamit, írni valami újat, valami mást, ami talán más tetszését is elnyerni kész. Idén kezdtem el érezni azt, hogy amit írok, az más lelkéig is elhatol, és ott megpendít húrokat. Nincs elég szó a hálára és köszönetre, amivel tartozom Nektek, Kedves Olvasóim! Boldog vagyok, és büszke, hogy olvassátok, mindazt, amit csak papírra vetek. Ha csak egy pozitív visszajelzést kaptam volna, csak egy lájkot, már akkor tudtam volna, hogy megéri. 
Ez egy őszinte blog. Mindig leírtam, ha nem tetszett valami. De sohasem hőzöngve, sértőn, másokat a földbe döngölve. Sok dolog volt ebben az évben is, ami dühített. De van mindenre megoldás: őszinteség, párbeszéd és szeretet. Ha ezt a három dolgot meg tudnánk tartani a másikkal szemben, akkor bizony boldog lenne a világ. Ez az én naivitásom és optimizmusom, hogy az emberek lehetnek jók. Nem kell sok hozzá, tényleg.
Nehéz év előtt állunk. De nem tudok úgy nekiindulni, hogy ne reménykedjek. Hiszen ez éltet, ebben bízom, hogy mindig jöhet jobb. Fenébe minden ráció! Inkább érjenek arculcsapások, döngöljenek bár a földbe, de én akkor is reménykedem egy jobb életben. Én boldog leszek, hiszen írhatok Nektek és sokaknak. És van sok tervem is ezzel kapcsolatban.
Száz szónak is egy a vége: legyen a következő év nagyon boldog, békességes!
Új esztendőre
Mindjárt itt az új év
kívánok boldogságot, harmóniát, békét,
ne szívjuk végre egymás vérét!
Ember! Alkoss, nevess!
és legfőképp: szeress!
Szeress, hogy szeretve légy
és te lehetsz a jótündér,
kívánságot, hogy valóra válts,
ez aztán a boldogság!
Nevess sokat, az jó recept,
sokan kaptak tőle hosszú
életet.
Ha az élet pofán vágott,
másik orcádra rajzolj virágot.
Kék, zöld foltok, mert elestél?
Rajzolj hozzá jó sokat
még!
Színest vegyél, jó sokat
hisz az életedet Te rajzolod,
és megteheted, 
hogy a legszínesebb
legyen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: