Vágányok között

Sam megint túl hamar ért ki a pályaudvarra. A késésnél nem utált jobban semmit, ezért most sem bízta a véletlenre. Most is volt még egy órája a vonat indulásáig. A szerelvényt még nem állították be a vágányra. Sam tehát odaállt a nagy, kék információs tábla elé, és azon követte az induló és érkező vonatokat. És várt. Várta, hogy a vonata mellé egy vágányszám is kerüljön. Unaloműzőnek elkezdett zenét hallgatni. Ahogy bedugta a fülhallgatót a fülébe, a világ mintha megváltozott volna. Minden felgyorsult és filmszerűvé vált. De az idő nem ment gyorsabban.
Sam ide-oda nézegetett. Hol a ki- és begördülő vonatokat nézte, hol pedig az információs tábla előtt álló tömeget nézte. A sokaságban néha észrevett egy szép lányt, és szemével követte, amíg csak el nem tűnt a tömegben. Már régóta facér volt, és ha csak megpillantott egy csinos leányzót, máris elszaladt a fantáziája. Ott pedig már egy kávézóban ültek, elcsattant az első csók, és pikk-pakk már az esküvőt és gyerekeket látott maga előtt. Amíg ezek lejátszódtak benne, a hölgyek már régen eltűntek a szeme elől. 
Talán a zene hatása volt, de most csak nézett és megelégedett a látvánnyal, és örömmel nyugtázta magában, hogy ennyi gyönyörű lány közül egy talán a párja lesz. 
Már vagy tíz perce ott állt a tábla előtt, amikor egy vörös hajú lányon akadt meg a szeme. Csak néhány méterre állt tőle, és a vonatokat nézte. Néha azonban Sam felé fordult és mosolygott. A fiú le sem bírta venni róla a szemét. Ahogy a lány elkapta Sam pillantását, zavarba jött és elfordult, és újra csak a vonatok felé bámult.
Sam próbált másfelé nézni, hogy ne legyen annyira feltűnő, hogy a lányt nézi. De nem tudott tartósan másfelé nézni és hamar azon kapta magát, hogy újra a lányt bámulja. Csak nézte és nézte, és érezte, hogy egyre jobban dobog a szíve…
Aztán a lány újra felé fordult és tett néhány lépést előre. Sam szíve lassan ki akart szakadni a mellkasából, annyira vadul kalapált. Úgy érezte, hogy itt az idő. A lány közeledése azt sugallta, hogy akar tőle valamit. Nem volt egy nagy csábító, és inkább várt, hogy a lány szólítsa meg. 
Még egy lépés előre. Közben véget ért a dal is, amit hallgatott. Ki is vette a fülhallgatót a füléből, hogy a lány könnyen megszólíthassa. És ekkor a lány elkezdett integetni, aztán megindult Sam felé. De elment mellette, és néhány méterrel odébb, a megérkező barátnőjét ölelte át…

Leave a Reply

%d bloggers like this: