"Légy vidám és tedd a jót, a verebeket meg hagyd csiripelni." /Don Bosco/

Beletellett egy kis időbe, mire sikerült a 2011-es népszámlálásból kihámozni valamit. Gyors munka, legyünk rá büszkék, másfél év alatt sikerült feldolgozni az adatokat. Igazából nem is ez az érdekes az egészben, mert ezt már megszoktuk. De van olyan, aki ezt a másfél évnyi megfeszített munkát is kétségbe vonja. És ez nem más mint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága. Véleményük szerint az eredmények nem mérvadóak és nem alkalmasak semmilyen összevetésre. Na bumm!
Kevesebben lettünk, mi katolikusok. Hát csodálkoznak odafent a fejesek? Na de miért is? Az elmúlt években az Egyház rossz irányba indult el és sajnálatos módon a politika helyet követelt magának a templomokban is. Néha a szószékről nem prédikációt hallunk és az evangélium magyarázatát, hanem a kormány tevékenységének dicséretét, és a másik oldalra szórt szidalmakat. A legutóbbi választásoknál is néhány pap a hívek szájába rágta, hogy kire is kell adni a voksot. Én vallásos embernek tartom magam, de nem tudom elfogadni az intoleráns Egyházat. Nem akarom itt megmondani a tutit, mert nem az én dolgom. De azt viszont mondom, hogy az Egyháznak változtatnia kell, és ez Ferenc pápával elkezdődik. Hiszek benne. 
Normális dolog, hogy számokon lovagolunk? Kevesebben vagyunk? Nem magyarázkodni kellene, hogy így meg úgy hibás a népszámlálás, hanem tenni ellene. Ha továbbra is ennyire összefonódik a papság és a kormányoldal Magyarországon, akkor ne is várjanak változást. Mert nem minden hívő ember jobboldali beállítottságú. Őket meg ki kell rekeszteni, mert más céljaik vannak az életben? Nem szabad! És milyen rossz hívő ember szájából a másikat gyalázó szavakat hallani a politikai nézetkülönbségek miatt! És a más vallásúak, esetleg ateisták ezekkel a gyalázkodókkal azonosítják az Egyházat.
Jézus nem válogat az emberek között, Isten szemében minden ember egyformán számít. Nem vagyok rest megvallani, hogy katolikus vagyok, de mellette liberális világnézetű. És megfér a kettő egymás mellett. Mert szeretni mindenki tud. Isten nem is kér tőlünk mást…
A jó hírt a végére hagytam: Sándor István szalézi szerzetes-vértanút Ferenc pápa boldoggá avatja! Legyünk Rá büszkék!
“Jézus arra tanít, hogy jóakaratunkat minden emberre ki kell terjeszteni, még az ellenségeinkre is, mert az ő vallásának és eljövetelének a célja a szeretet.” (Don Bosco)

Leave a Reply

%d bloggers like this: