Emelem kalapom a britek előtt!

Ha valaha is bármi rosszat mondtam volna az angolokra, azt ezennel ünnepélyesen visszavonom. Olyat tettek ugyanis nemrég, amire valóban büszkék lehetnek: elüldözték Justin Biebert. Az ifjú “sztár” viselkedésével kivívta egész Nagy-Britannia ellenszenvét, amit ők azzal viszonoztak, hogy koncertjére nagyon kevesen mentek el. Meg is utálta rendesen az angolokat és állítólag többet nem kívánja betenni a lábát a szigetországba.
Ó ti szerencsés angolok! Bármilyen rossz sztereotípiák élnek az emberekben rólatok, most ezt megcáfoltátok! Ellenálltatok a bulvárnak, a selejtnek, a nyálasnak. Itt van ugyanis ez a sztárocska, aki vagy tud énekelni vagy nem, ezt nem akarom eldönteni, de viselkedésével és kinézetével megrontja a felnövekvő generációkat. Nála rosszabb példaképet el se tudnék képzelni, ahogy azt sem, hogy tinilányok hada miként tudja őt, és mellette még sokakat bálványozni. Belegondolni sem merek, hogy egy ilyen lányos kinézetű és viselkedésű férfiember legyen a most felnövekvők előtt példaként. Akkor kivesznek a férfiak! Gyakran mondogatják, hogy ez a Bieber-gyerek meleg, ami persze nyilvánvalóan nem igaz, sőt szerintem egy meleg férfiba több férfiasság szorult mint belé. Ennél nagyobb kritika azt hiszem, nem szükséges.
Amerika is jól halad, hogy háttérbe szorítsa az efféle sztárocskákat. Volt ugyanis egy Arany Málna-díjátadó, ahol a legtöbb díjat az Alkonyat-széria utolsó része zsebelhette be. Nem akarom leírni, hogy miért is annyira szörnyű ez a film, mert sokan és sok helyen megtették már ezt, de a kritikusi visszhang is elég a film értékének leméréséhez. Ennél is fontosabb értékmérő az MTV Movie Award, ami a nézői igényeket tükrözi, és itt bizony masszív elutasításban volt része ennek a szörnyűségnek. Ugyanígy a People’s Choice Award-on is nagy volt a film mellőzése, a korábbi részek sikereihez képest.
Talán jó irányba indult el a világ? Nagy-Britannia és Amerika népessége ezekkel a döntésekkel elindított valamit. Arról nem is beszélve, hogy a kritikusi szemmel is jónak tartott filmek kezdik elnyerni a nézők kegyeit. Tehát lassan a jó és értelmes film és a népszerű film közé egyenlőségjelet tehetünk. A nyugati világ kezdi kivetni magából a szennyet, a világ többi része kapva kap az alkalmon és ezt a szennyet befogadja. Sajnos mi magyarok is így teszünk, de jó lenne kicsit észhez térni…
Képet inkább nem teszek bele, mert a fent említettek képi megjelenése rossz fényt vetne a blogra….

Leave a Reply

%d bloggers like this: