Egy négymilliárd dolláros üzlet margójára

Nem elég, hogy már a csapból is ez folyik, most én is nekikezdek. Úgy bizony a Star Wars-ról lesz szó. Ahogy más sem tud szó nélkül elmenni George Lucas felettébb érdekes üzlete mellett, én sem teszem. A széria kedvelőjeként nekem is meg kell szólalnom az ügyben. És nem Lucas ellen! Tudom, hogy ezzel sokak megdöbbenését váltom ki, de úgy vélem a sorozat jó kezekben marad. “Csak” a jogok cseréltek gazdát, Lucas ugyanúgy a produkció mellet marad, tehát változásról ezen a téren én nem beszélnék. Bár az újabb részeket nézve néhányan biztos örülnének a váltásnak.
De miért is jó nekünk, hogy ez az üzlet megköttetett? Azt már most kijelenthetjük, hogy a Disney nem fog fukarkodni a pénzzel és a lehető legtöbbet beleöli az új részekbe. Habár a látvánnyal eddig sem lehetett problémánk, de azt hiszem most a pénzcsapok megnyílásával még jobb és még látványosabb filmeket kapunk majd.

Másrészt, Lucas kijelentette, hogy az ő ideje lejárt, tovább kell adnia a sorozatot, mert annak tovább kell élnie. Így van, tovább kell élnie, de hogyan? Meg kell újulni, ez az egyetlen megoldás. Kövezzetek meg, de nekem szilárd meggyőződésem, hogy az új filmeknek teljesen más időben kellene játszódniuk, mint az eddigieknek. Az eddig elkészült hat rész úgy jó, ahogy van, én nem adnék ahhoz semmit. Maradjanak meg jó emlékeink között, nézzük vissza, de ne keressünk majd kapcsolódási pontokat. Felröppent a hír, hogy az első trilógia szereplői szívesen visszatérnének, ha felkérik őket. Könyörgöm, ne jöjjenek vissza! Akkor tényleg megindulna majd a folyamatos hasonlítgatás a régi és az új között és az a generáció, akiknek meghatározó filmes élményük volt az első trilógia rögvest elfordul. Legyen az új trilógia(!) igazán új és persze modern, legyenek újra szerethető karakterek, legyen egy frappáns sztori, legyen meg benne a feszültség és a humor, ami a sorozat sajátja. Maradjon meg a kiváló zene. De olyan legyen, hogy a mai kor fiatalsága is megtalálhassa magának a Star Wars-univerzumot.
Nem lehet mindenki igényeit kielégíteni. Sokan fújolni fognak, de én reménykedem, hogy sikerül egy igazán ütős filmet összehozni 2015-re, bebizonyítva a világnak, hogy még a Csillagok háborúja is képes a megújulásra és arra, hogy generációkat kössön majd össze.

Leave a Reply

%d bloggers like this: