Bejelentkezés

Ez is megtörtént. Manapság már mindenki blogot ír, kommentel, csúcsra van járatva a facebook, a twitter és minden közösségi fórum. Ideje hát, hogy én is belekezdjek a sajátomba. Sok minden történik mostanság, akár velem, akár a világban, de itt az ideje, hogy ne menjek el szó nélkül dolgok mellett, hiszen ha véleményem van, akkor azt ideje felvállalnom.
Miről fog tehát szólni ez a blog? Leginkább a napi eseményekről, országos és helyi szintű történésekről, lesz benne politika, sport és művészet. Véleményt mondok az aktuálpolitikáról, a sport aktuális kérdéseiről és persze a filmvilággal kapcsolatosan is lesznek bejegyzések.
Miért adtam a Kórükosz barlangja címet a blogomnak? Aki jártas a klasszika-filológiában (a latin és görög nyelv tanulmányozásában) az tudja, hogy ez a hely biztonságot nyújtott a görögöknek a peloponnészoszi háború idején (Xenophónnál olvashatjuk), majd átvitt értelemben a legbiztonságosabb helyet jelenti. Ez az a hely, ahová elvonulok, ahol nyugodtan megmondhatom a “tutit” és elvárom mástól is ugyanezt. Legyen ez a hely az értelmes párbeszédé, ahol nem számít, hogy ki honnan jött csak az, hogy ugyanazon a menedéken osztozunk.
Miért most indul a blog? Mert most érzem úgy, hogy tudok mit mondani és tudom azt is, hogy hogyan mondjam. Másrészt ráérek, sok a szabadidőm és ezt értelmesen kívánom eltölteni, ahogy a számomra igencsak kedves ókori bölcselők tanítják.
És az utolsó kérdés: ki is vagyok én? Na ezt derítsük ki együtt! Az ellentétek egységeként létezem: történelem-latin szakos tanárként a múltnak élek egy modern világban. Ó és új jól megfér bennem, Beethoven és Kispál, Casablanca és Bosszúállók, Fekete István és Tolkien.
Kezdő blogger vagyok, ez látszik. Várok minden véleményt, kritikát, hogy jobbá legyek és a blogomat is színvonalasabbá tegyem. Szedjetek ízekre ha kell!
Minden bejegyzésemet egy latin mondással fogom zárni. A mai az ifjabbik Senecától van:
Nihil ergo magis praestandum est quam ne pecorum ritu sequamur antecedentium gregem, pergentes non quo eundum est sed quo itur.” Seneca: De vita beata 3.
/Semmi sem fontosabb annál, hogy marhák módjára kövessük az előttünk haladó csordát, hanem arra menjünk, amerre kell, nem arra, hová az út visz./

One thought on “Bejelentkezés

  1. Kíváncsian várjuk az első témát itt a digitális piactéren! Talán bizakodóbb lenne, ha a múltból okulva élnénk egy fényesebb jövőért (véletlenül szebb, vagy jobb, sőt, a részrehajlás elkerülése végett, sem nagy fényes :))Orpheus

Leave a Reply

%d bloggers like this: